Blog

He(e)ren rugbyers,

Vriendelijk, doch dringend, werd ik verzocht door Ameltje en zijn vrienden om de volgende brief met u te delen.

 "Trillend kijkt hij naar de grond met een kapotte veter in zijn linkerhand. ‘Godver! Al de tweede keer!’ Gefrustreerd trapt hij z’n schoenen uit en pakt z’n klittenband sneakers. Die Velcro’s staan eigenlijk helemaal niet onder zijn nette pak, maar ach, hij is toch nog student… voor nu nog. Hij moet nog één vak halen, in het tweede blok van volgend ahhhcademisch jaar."

Zomaar een middag uit het leven van Ameltje:

Ameltje loopt door de binnenstad naar huis en kijkt met jaloezie naar een dakloze vrouw die mensen een papiertje overhandigt. ‘Zij weet tenminste wat ze kan verwachten. Die slaapt vanavond weer onder de brug. Ik dacht vanavond in Cardiff te slapen, maar moet het doen met ‘t Sticht’ denkt hij bij zichzelf.

De wekker gaat af. Versuft wordt Ameltje met zijn das nog om wakker en realiseert zich dat het buiten nog donker is. ‘Het is echt veel te vroeg om op te staan’ denk hij bij zich zelf. ‘Waarom zijn de colleges zo vroeg ingeroosterd?’ Of was dat feestje gisteren, bij die kritische foute knorrebaas op de IBB toch veel te leuk? Ameltje kan het zich ook allemaal niet meer herinneren, hij is brak en mompelt zachtjes tegen zich zelf dat hij nog van die Eindbaas gewonnen had…

Page 1 of 3

Search

Recent posts

 • 12-01-2013
  Written by
  Mijne heeren rugbyers, Zoals u misschien gewend bent van dergelijke…
 • 22-03-2015
  Written by
  He(e)ren rugbyers, Vriendelijk, doch dringend, werd ik verzocht door Ameltje…
 • 28-02-2013
  Written by
  Zomaar een middag uit het leven van Ameltje: Ameltje loopt…